DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1800/2017 din 15.12.2017, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DRAGOTĂ MARIAN la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul PETRE MIHAI la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune în formă continuată și complicitate la spălare de bani în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul MIHAI STAN la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și spălare a banilor în formă continuată.
Condamnă pe inculpata PALADIE CRISTINA-OTILIA la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ȘERBAN GHEORGHE DRAGOȘ la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Condamnă pe inculpatul DRĂGOI IOAN la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Condamnă pe inculpata STĂNESCU MARIȚA la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Condamnă pe inculpata PROTEASA GEORGETA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Condamnă pe inculpații DRUGULETE MINORA RODICA, STĂNESCU TĂNASE la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Condamnă pe inculpatul VOICU NICOLAE TRANDAFIR la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Coculescu Vasilică întrucât în cauză a intervenit decesul acestuia.
Pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpatul Stănescu Tănase să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Argeș - Direcția Administrării Domeniului Public sau Școala Gimnazială din Costești.
Pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpatele Proteasa Georgeta și Drugulete Minora Rodica să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea - Direcția Administrării Domeniului Public sau Școala Gimnazială Colonie din Rm. Vâlcea.
Pe parcursul termenului de supraveghere obligă inculpatul Voicu Nicolae Trandafir să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Brașov - Direcția Administrării Domeniului Public.
Disjunge cauza cu privire la inculpatul Leasă Dan și dispune suspendarea judecății cauzei cu privire la acest inculpat până la data la care statul Peru va comunica hotărârea sa asupra cererii de extrădare a inculpatului.
Obligă inculpatul Petre Mihai, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC M.L. IFN (România) SA de despăgubiri civile în sumă totală de 8.019.362,19 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC M.L. IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 1.654.842,65 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Drăgoi Ioan, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC M.L. IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 1.860.706,35 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpata Proteasa Georgeta, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 2.401.945,35 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpata Drugulete Minora Rodica, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 186.833,15 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Stănescu Tănase, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 2.151.359,31 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Șerban Gheorghe Dragoș, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 2.129.831,27 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Dragotă Marian, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 2824.950,06 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpata Stănescu Marița, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către SC Marfin Leasing IFN (România) SA de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 880.315,10 lei, cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpatul Voicu Nicolae Trandafir, în solidar cu inculpata Paladie Cristina-Otilia, la plata către această parte de despăgubiri civile în cuantumul sumei de 1.467.744,97 lei, cu titlu de daune materiale.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă cu privire la inculpatul Coculescu Vasilică.
Obligă inculpata Paladie Cristina-Otilia la plata sumei de 12.500 lei, inculpații Mihai Stan și Petre Mihai la plata sumei de 10.500 lei fiecare, inculpații Drăgoi Ioan, Proteasa Georgeta, Drugulete Minora Rodica, Stănescu Tănase, Șerban Gheorghe Dragoș, Dragotă Marian, Stănescu Marița și Voicu Nicolae - Trandafir la plata sumei de 7.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de statul român.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 16 decembrie 2014, vezi comunicat 1826/VIII/3 din 18 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 decembrie 2014