DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 434 din 14.12.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BANU MIHAI, deputat în Parlamentul României, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, pe timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul BERCA GABRIEL, senator în Parlamentul României, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul BANU LUCIAN, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Confiscă de la inculpatul Banu Mihai suma de 92.500 euro, sau echivalentul în lei la data plății.
Confiscă de la inculpatul Berca Gabriel suma de 92.500 euro, sau echivalentul în lei la data plății.
Confiscă de la inculpatul Banu Lucian suma de 150.000 lei.
Dispune desființarea înscrisului, intitulat „Antecontract de vânzare-cumpărare”.
Obligă pe inculpații Banu Mihai și Berca Gabriel la plata a câte 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul Banu Lucian la plata sumei de 200 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 13 august 2015, vezi comunicat nr. 1374/VIII/3 din data de 17 august 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 august 2015