DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
21 decembrie 2007
Nr. 311/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatei DUMITRESCU ELENA, economist în cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, pentru săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite.
Din probele administrate în faza de urmărire penală, a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 21 decembrie 2001, a fost perfectat contractul de furnizare produse medicale pentru dotarea sistemului penitenciar dintre Ministerul Justiţiei şi „CC MED AG” cu valoarea de 11.385.889,58 euro, pentru care statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, urma să garanteze un credit extern în valoare de 20.000.000 USD.
În acest context, inculpata Dumitrescu Elena, în calitate de şef serviciu la Direcţia Generală de Finanţe Publice Externe din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, în perioada aprilie – iunie 2002, a coordonat activitatea de elaborare a documentaţiei referitoare la garantarea de către statul român a creditului necesar achiziţionării de echipamente medicale de înaltă performanţă de către Ministerul Justiţiei, în vederea dotării sistemului penitenciar din România.
După îndeplinirea atribuţiilor de serviciu descrise mai sus, la data de 14 februarie 2003, inculpata a primit de la firma elveţiană „CC MED AG” suma de 16.960,60 USD pentru sprijinul oferit în derularea şi realizarea plăţilor externe ale acestui contract.
Pentru ca instanţa să dispună confiscarea specială a sumei de bani primită drept foloase necuvenite, s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatei.
Administrarea probatoriului a fost înlesnită şi de cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare din Austria şi Elveţia.
Prezenta cauză s-a format ca urmare a disjungerii din dosarul nr.119/P/2006, în care la data de 22.03.2007 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Brădişteanu Şerban-Alexandru pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi luare de mită, reţinându-se că a primit drept mită echivalentul a aproape 4 milioane de euro.

Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 03 iunie 2009