DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 382/16.06.2016, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MEDER IOAN, la o pedeapsă de 1 an, 6 luni și 20 de zile închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la fals intelectual.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Meder Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Mica, județul Mureș, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Obligă inculpatul la plata către partea civilă APIA și a dobânzilor și penalităților aferente debitului de 9.522,70 lei stabilit de prima instanță, calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data achitării efective a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 28 noiembrie 2014, vezi comunicat nr. 1760/VIII/3 din  09 decembrie 2014.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 09 decembrie 2014