DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 417/A din data de 4 martie 2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TRĂȘCULESCU ALIN-SILVIU, fost deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: trafic de influență, instigare la spălare de bani și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Condamnă pe inculpatul VARVARICHE MARIAN la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de spălare de bani și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul ENE ADRIAN-CRISTIAN la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la infracțiunea de spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Față de inculpatul Geolfan Dorian instanța a dispus achitarea.
Dispune confiscarea specială a sumelor de 5.200 lei de la inculpații Geolfan Dorian și Ene Adrian Cristian și a sumei de 100.000 lei de la inculpatul Trășculescu Alin – Silviu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 26 februarie 2013, vezi comunicat nr. 293/VIII/3 din 04 aprilie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 aprilie 2013