DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1007/06.10.2015, rămasă definitivă prin neapelare la data 18.11.2015, Tribunalul Iași a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași cu inculpatul DASCĂLU DUMITRU-DANIEL, consilier în cadrul O.C.P.I. Iași, la data faptei, și îl condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Dascălu Dumitru Daniel trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 zile, în cadrul Consiliului Local Iași la Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat Iași sau la Direcția de Asistență Comunitară Iași.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpatul un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 05 iunie 2015, vezi comunicat nr. 1092/VIII/3 din  16 iunie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 iunie 2015