DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 16 iunie 2015
Nr. 1092/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului nr. 1056/VIII/3 din data de 12 iunie 2015, referitor la trimiterea în judecată a fostului director al Oficiului Cadastrului Iași și a unor consilieri, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciu Teritorial Iași au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DASCĂLU DUMITRU-DANIEL, consilier în cadrul O.C.P.I. Iași, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2010, inculpatul Dascălu Dumitru-Daniel, în calitate de consilier în cadrul O.C.P.I. Iași, împreună cu inculpații Bălțatu Liviu Gabriel și Buiciuc Iulian Daniel, a întocmit în fals mai multe procese verbale de acceptanță, privind contractele de prestări servicii încheiate anterior de către O.C.P.I. Iași cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenția de Cadastru și Topografie SRL și PFA Lipșa Ștefan, care atestau, în mod nereal, faptul că serviciile contractate au fost realizate în totalitate, în condițiile în care acestea nu erau efectuate și nu erau depuse la O.C.P.I. Iași.

În prezența apărătorului ales, inculpatul Dascălu Dumitru-Daniel a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, termenul de supraveghere fiind de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DASCĂLU DUMITRU-DANIEL împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 18 noiembrie 2015