DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 535 din 02.04.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul STOICA ION, la data săvârșirii faptelor primar al Orașului Buftea, județul Ilfov, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
2. Condamnă pe inculpatul MARINESCU ADRIAN, împuternicit al unei societăți comerciale, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de un an închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dispune confiscarea autoturismului marca Mercedes GL 320 aflat în proprietatea inculpatului Stoica Ion.
Dispune desființarea totală a înscrisului olograf intitulat „chitanță” încheiat între inculpații Stoica Ion și Marinescu Adrian.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 12 iulie 2012, vezi comunicat 591/VIII/3, din 24 iulie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 iulie 2012