DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 348 din 04.03.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul DIACONESCU DAN CRISTIAN, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a desfășura orice activitate în presa scrisă sau audio–video, pentru săvârșirea a două infracțiuni de șantaj.
2. Condamnă pe inculpatul PÂRV DOREL PETRU, realizator de programe la postul de televiziune OTV, administrator la SC Kundalini SRL, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a desfășura orice activitate în presa scrisă sau audio –video, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
3. Condamnă pe inculpatul GHEZEA MITRUȘ, jurnalist, realizator de programe la postul de televiziune OTV, director general al publicației „Atac la persoană”, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a desfășura orice activitate în presa scrisă sau audio–video, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Dispune confiscarea de la inculpatul Diaconescu Cristian Dan a sumei de 4.500 euro în echivalent în lei la cursul B.N.R. din data plății.
Obligă, în solidar, pe inculpații Diaconescu Cristian Dan și Pârv Dorel Petru la plata sumelor de 30.000 euro în echivalent în lei la cursul B.N.R. din data plății și 42.000 lei, reprezentând daune materiale, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data de 01.07.2009 până la data plății efective, respectiv 10.000 euro în echivalent în lei la cursul B.N.R. din data plății, reprezentând daune morale, către partea civilă M. I. F. .
Obligă pe inculpatul Diaconescu Cristian Dan la plata sumei de 19.377 lei către partea civilă M.I.F.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 21 octombrie 2010, vezi comunicat 563/VIII/3, din 25 octombrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 octombrie 2010