DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 166 din 13.02.2015, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata CIUBOTARIU GABRIELA, director general al S.C. Inter - Print S.R.L. Bacău, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani, în timpul cât și după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, respectiv, aceea de director general al S.C. Inter - Print S.R.L. Bacău, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obținerea pe nedrept, de fonduri europene și uz de fals.
2. Condamnă pe inculpata S.C. INTER – PRINT S.R.L., la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 54.000 lei (180 de zile-amendă înmulțit cu 300 de lei, cuantumul unei zile amendă) și aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziții publice pe o perioadă de un an, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
3. Condamnă pe inculpații APOSTOL CONSTANTIN, director general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, la data săvârșirii faptelor și HARJA GHEORGHE, director al Direcției Organism Interimar POR din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
4. Condamnă pe inculpații SAUCIUC IOAN ROMEO, șef Birou asistență tehnică și relația cu AM POR în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est, la data săvârșirii faptelor și POPA IONEL, șef Birou evaluare, selecție și contractare în cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord Est, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Obligă inculpatul Apostol Constantin ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Județean Bacău - S.C. PARC INDUSTRIAL HIT S.R.L. Bacău, sau Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bacău
Obligă inculpații Harja Gheorghe și Sauciuc Ioan Romeo ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piatra Neamț –Direcția de Asistență Socială - Compartimentul de Evaluare și Consiliere Psihologică, sau D.G.A.S. P.C. Neamț.
Admite acțiunea civilă și obligă pe în solidar pe inculpații Ciubotariu Gabriela, S.C. Inter – Print S.R.L., Sauciuc Ioan Romeo, Popa Ionel, Harja Gheorghe Și Apostol Constantin, la plata sumei de 689.581,47 lei, reprezentând despăgubii materiale, actualizată la data plății cu dobânzile și penalitățile aferente calculate în condițiile legii, către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.
Dispune desființarea înscrisurilor false din prezenta cauză.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 25 septembrie 2012, vezi comunicat 689/VIII/3, din 04 octombrie 2012.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 octombrie 2012