DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 144 din 19.01.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PESCARU EUGEN, manager de proiect și reprezentant al S.C. „Info Mail” S.R.L., partener al S.C. „Oreade” S.R.L, la data comiterii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 8 ani 9 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia, ori de a desfășura activitatea de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea în concurs a infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, obținerea ilegală de fonduri publice și fals în declarații.
Obligă pe inculpatul Pescaru Eugen, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC „Cominco” SA, să achite părții civile Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale - Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) suma de 7.440.853,93 lei la care se calculează penalități de întârziere stabilite de la data scadentă a obligației de restituire și până la plata integrală a sumei.

DEFINITIVĂ

Inculpatul au fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data 21 decembrie 2012, vezi comunicat 7/VIII/3, din 07 ianuarie 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2013