DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 543/29.09.2014, Curtea de Apel Iași, a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul SPIŢĂ DĂNUȚ, primar al comunei Ţibana, judeţul Iaşi, la data faptelor, la o pedeapsă de 1 an și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 9 luni, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: fals intelectual și complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul VIERIU GELU, asociat şi administrator al SC ”MAGAZIN MIXT POIANA” SRL Iaşi, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit,pentru săvârşirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene.

Condamnă pe inculpata S.C. Magazin Mixt Poiana S.R.L la pedeapsa principală a amenzii în cuantum de 25.000 de lei şi la pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la proceduri de achiziţii publice pentru o perioadă de 3 ani.

Obligă în solidar inculpaţii să achite părţii civile apelante şi penalităţile calculate la data plăţii efective a debitului principal.

Obligă pe fiecare dintre inculpaţii Spiţă Dănuţ,Vieriu Gelu şi S.C. Magazin Mixt Poiana S.R.L. să achite statului, cu titlul de cheltuieli judiciare, suma de 2000 de lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2011, vezi comunicat nr. 791/VIII/3, din 6 decembrie 2011.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 decembrie 2011