DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 20 august 2014
Nr. 1212/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului (în stare de arest la domiciliul în altă cauză):

STRĂINU FLOREA, inspector principal de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2011 – 2014, inculpatul Străinu Florea, a efectuat operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția de ofițer de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCÎV) Tulcea pe care o deținea în perioada respectivă, efectuând operațiuni de încasări și plăți în contul Persoanei Fizice Autorizate (PFA) Străinu Alexandru George. deschis la o unitate bancară din orașul Tulcea. Încasările și plățile efectuate erau legate de activitatea comercială din domeniul apiculturii desfășurată de PFA respectivă.

Amintim că STRĂINU FLOREA a fost trimis în judecată la data de 30 iunie 2014, aflat la acel moment în stare de arest preventiv, pentru infracțiunea de luare de mită (vezi comunicat 922/VIII/3 din 1 iulie 2014).

Dosarul prezent a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform codului de procedură penală finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE