DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1929 din 4.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul PENESCU GHEORGHE CORNEL, fost acționar majoritar al FOTBAL CLUB ARGEȘ Pitești, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Condamnă pe inculpatul FĂCĂLEAȚĂ LIVIU ILIE, fost director al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
Condamnă pe inculpatul SEREA IONICĂ, fost arbitru de fotbal în cadrul Federației Române de Fotbal (F.R.F), la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Condamnă pe inculpatul MARTIȘ MARIUS MARIAN, fost arbitru de fotbal în cadrul Federației Române de Fotbal (F.R.F), la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Confiscă de la inculpatul Serea Ionică suma de 5.000 dolari SUA, iar diferența de 16.000 dolari SUA de la inculpatul Penescu Cornel.
Obligă pe apelantul inculpat Penescu Gheorghe Cornel la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat și pe apelantul inculpat Martiș Marius Marian la plata sumei de 1200 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 18 mai 2010, vezi comunicatul nr. 181/VIII/3 din 21 mai 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 mai 2010