DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
28 decembrie 2010
Nr. 715/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

NEGULESCU DANIEL-ROBERT, diriginte de şantier în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (A.N.L.) Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, cu consecinţa obţinerii de avantaje patrimoniale pentru altul şi
DIACONU SANDA-LAURA, consilier şef – manager de proiect în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2007 – 2009, inculpatul Negulescu Daniel – Robert, în calitate de diriginte de şantier în cadrul A.N.L. Bucureşti, a semnat mai multe documente (situaţii de lucrări şi borderouri centralizatoare) prin care a atestat în fals executarea unor lucrări de construcţii de către o societate comercială din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Societatea respectivă încheiase cu A.N.L. mai multe contracte pentru construirea de locuinţe în Târgovişte, Sinaia şi Pucioasa. La rândul său, inculpata Diaconu Sanda – Laura, manager de proiect la A.N.L., a semnat două borderouri centralizatoare în locul dirigentului de şantier fără să verifice activitatea lui Negulescu Daniel – Robert şi stadiile fizice ale lucrărilor.
În această modalitate, A.N.L. a fost prejudiciată cu suma de 9.341.668,38 lei (aproximativ 2.489.498,37 euro) reprezentând valoarea lucrărilor plătite şi neexecutate.
Întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea celor doi inculpaţi, nu s-au dispus măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târgovişte.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 29 decembrie 2015