DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
13 noiembrie 2006

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimitere în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului lt. col. CHINDE FLORIN AUREL, şeful Serviciului resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.) „Someşul” Satu Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii octombrie 2006, inculpatul Chinde Florin Aurel, în calitate de şef al Serviciului resurse umane din cadrul I.S.U. Satu Mare, a pretins şi primit de la un denunţător suma totală de 1600 euro pentru a-l favoriza la angajarea în cadrul aceleiaşi instituţii şi pentru a fi mutat ulterior pe un post de subofiţer – şofer în cadrul I.S.U. Satu Mare.
La data de 26 octombrie 2006, inculpatul a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la denunţător suma de 600 de euro, reprezentând o tranşă din banii pretinşi.
La data de 27 octombrie 2006, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 27 octombrie 2006, Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti a dispus aretarea preventivă a inculpatului Chinde Florin Aurel pe termen de 29 de zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Alte legături de la această informație

hotărâri definitive din 15 aprilie 2009