DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 274 din 12.05.2022, Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul MAILAT VIRGIL, la data faptelor administrator al S.C. APCOM SELECT S.A., la o pedeapsă constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpata MAILAT DELIA ELENA, la data faptelor asociat unic și administrator la S.C. APCOM SELECT S.A., la o pedeapsă constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și uz de fals.

Condamnă pe inculpatul BUMBU EMIL, la data faptei coasociat și administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 10.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpata S.C. APCOM SELECT S.A. la o pedeapsă constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 20.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și uz de fals.

Dispune achitarea inculpaților ICLĂNZAN ALEXANDRU și CIOTLĂUȘ IONELA CLAUDIA, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege, sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei CEOAREC SIMONA-MARIA, pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă, ca urmare a retragerii mărturiei mincinoase.

Se constată că toate sumele care ar fi reprezentat vreun pretins prejudiciu au fost achitate, nemaifiind constituită vreo parte civilă.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate prin săvârșirea de infracțiuni.
Obligă pe următorii inculpați la plata către stat cu titlu de cheltuieli judiciare a următoarelor sume:
- pe inculpatul Mailat Virgil la plata sumei de 1.800 lei;
- pe inculpații Mailat Delia Elena și S.C. Apcom Select S.A. la plata sumei de 1.500 lei fiecare;
- pe inculpatul Bumbu Emil la plata sumei de 1.000 lei;
- pe inculpatul Ceoarec Simona-Maria la plata sumei de 700 lei;

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Târgu Mureș la data de 17 iulie 2015, vezi comunicatul nr. 1306/VIII/3 din data de 21 iulie 2015.

Actualizare (07.04.2023):

Prin decizia penală nr. 185 din 21.03.2023 Curtea de Apel Târgu Mureș a admis contestația în anulare formulată de contestatorii MAILAT VIRGIL, MAILAT DELIA ELENA, BUMBU EMIL și S.C. APCOM SELECT S.A. și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestora, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale și ale sentinței penale care nu sunt contrare prezentei decizii.
Dispune ca cheltuielile judiciare, inclusiv cele imputate inculpaților Mailat Virgil, Mailat Delia Elena, Bumbu Emil și S.C. APCOM SELECT S.A. prin decizia penală nr. 274/A/12.05.2022 pronunțată de Curtea de Apel Târgu Mureș să rămână în sarcina statului.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 iulie 2015