DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 377 din 19.04.2022, Curtea de Apel Bacău a hotărât condamnarea inculpatului LUPU GAVRIL, la data faptei primar al comunei Hangu, județul Neamț la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Obligă inculpatul la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură București, în solidar cu partea responsabilă civilmente Comuna Hangu, județul Neamț, a sumelor de 304.474,96 lei, respectiv 193.149,28 lei, cu titlu de daune materiale, la care se adaugă majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal, conform prevederilor art. 173 alin. 1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, începând cu momentul efectuării fiecărei plăți.
Obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente Comuna Hangu, județul Neamț, să plătească statului suma de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 01 noiembrie 2018, vezi comunicatul nr. 808/VIII/3 din data de 02 noiembrie 2018 (comunicatul nr. 4).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 noiembrie 2018