DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 409 din 05.05.2021, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata DOMNICA DANIELA la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul DOMNICA VASILE la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul TĂNASE GHEORGHE VALENTIN la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului COSĂU VASILE, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, în baza art. 16 lit. f din Codul de procedură penală.

În cazul inculpatului Tănase Gheorghe Valentin, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Domnica Daniela și Tănase Gheorghe Valentin vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, ambii în cadrul Primăriei com. Răucești sau în cadrul Bibliotecii Județene ,,G.T. Kirileanu”, mun. Piatra Neamț, jud. Neamț.
Obligă inculpații Domnica Daniela, Domnica Vasile și Tănase Gheorghe Valentin, în solidar, la plata către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale București, a sumei de 379.932,16 lei, cu dobânzi și penalități calculate de la momentul decontării fiecărei tranșe de plată și până la data plății efective, conform Codului de procedură fiscală.
Obligă inculpații la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, astfel:
- inculpata Domnica Daniela la plata sumei de 1.200 lei;
- inculpatul Domnica Vasile la plata sumei de 1.000 lei;
- inculpatul Tănase Gheorghe Valentin la plata sumei de 350 lei;

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău la data de 25 martie 2019, vezi comunicatul nr. 316/VIII/3 din data de 10 aprilie 2019 (comunicatul nr. 1).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 aprilie 2019