DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 183 din 19.03.2021, Curtea de Apel Oradea a hotărât condamnarea inculpatei BUZDUGAN NICOLETA ELENA, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a deține funcția de administrator în cadrul societăților comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată și tentativă de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.
Obligă inculpata la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală Regională Cluj – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor, a sumei de 10.829.519 lei, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii de la data scadenței și până la data achitării obligațiilor fiscale principale.
La rămânerea definitivă a prezentei sentințe, o copie a dispozitivului acesteia se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului, pentru efectuarea cuvenitelor mențiuni.
Obligă inculpata la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea la data de 09 octombrie 2015, vezi comunicatul nr. 1732/VIII/3 din data de 10 noiembrie 2015 (comunicatul nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 noiembrie 2015