DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 776/A din 14.08.2020, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata POPA GEORGETA la o pedeapsă de 6 ani, 3 luni și 10 zile închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (2 fapte), complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență și complicitate la luare de mită.
2. Condamnă pe inculpata VLAD OANA - PETRONELA, la data faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Giurgiu – Serviciul de Inspecție Fiscală, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Cu privire la inculpata GHIȚĂ MIHAELA, dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeași instanță de judecată, respectiv la Tribunalul Giurgiu – Secția penală. În temeiul art. 424 alin. 4 Cod de procedură penală, cercetarea judecătorească cu privire la inculpata Ghiță Mihaela va fi reluată de la citirea actului de sesizare.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Vlad Oana - Petronela va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Episcopia Giurgiu, cu unitățile subordonate, sau la Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu.
Dispune restituirea dosarului ridicat de la inculpata Vlad Oana-Petronela către Agenția Națională de Administrare Fiscală – D.G.R.F.P. Ploiești – A.J.F.P. Giurgiu – Activitatea de inspecție fiscală.
Dispune confiscarea de la inculpata Popa Georgeta a sumei de 24.500 lei.
Dispune confiscarea de la inculpata Vlad Oana Petronela a medalionului cu motiv floral ce a fost ridicat cu ocazia percheziției domiciliare din data de 10.05.2017.
Obligă pe inculpata Popa Georgeta la plata a 6.500 lei și pe fiecare dintre celelalte două inculpate, respectiv Ghiță Mihaela și Vlad Oana Petronela, la plata a câte 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 14 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 614/VIII/3 din data de 16 iunie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 16 iunie 2017