DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
11 septembrie 2020
Nr. 570/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către, NATIONAL.RO

Ca urmare a publicării, în zilele de 9 septembrie 2020 și 30 august 2020, de către publicația dvs. on-line, a unor articole intitulate „Șoc la parchetul general: Atac Raider coordonat de DNA militar!” (https://www.national.ro/dezvaluiri/soc-la-parchetul-general-atac-raider-coordonat-din-dna-militar-695664.html), respectiv „Noul Portocală” dezbracă martori în WC-ul DNA!” (https://www.national.ro/dezvaluiri/noul-portocala-dezbraca-martori-in-wc-ul-dna-694460.html) , Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică, conținând punctul de vedere al domnului procuror Radu Mihăiță Cazacu:
„Conținutul informațiilor apărute în spațiul public consider că este ofensator, acreditându-se ideea că aș fi efectuat în mod abuziv ancheta într-un dosar penal prin intimidarea martorilor, aș fi intervenit la judecători pentru favorizarea unor persoane și că aș face parte dintr-un grup infracțional ce ar urmări preluarea unor afaceri, lucruri neadevărate, de natură să aducă grave atingeri reputației profesionale, iar modul tendențios în care astfel de informații sunt vehiculate, precum și aprecierile făcute, aduc atingere dreptului meu la imagine, dar și imaginii sistemului judiciar în ansamblul său.
1. În urma unei simple verificări în portalul instanțelor portal.just.ro a informațiilor publicate privind sprijinirea suspectului P.Ș.R. „ce să declare” în dosarul nr. 18.619/3/2016 al Tribunalului București în data de 07.11.2019, se constată faptul că dosarul civil a fost soluționat de instanța de judecată încă din data de 13.02.2019, deci nu avea cum să figureze pe rolul instanței în noiembrie 2019, astfel încât martorul să fie audiat.
2. Afirmația că aș avea o presupusă relație cu o „avocată” Lupu față de care s-a început urmărirea penală într-un dosar al PT Giurgiu, „fiind legat de aceasta încă din dosarul „Regelui puilor” din Crevedia, Rami Ghaziri”, nu are niciun suport în realitate.
3. Se arată că aș conduce un grup infracțional care urmărește „preluarea raider a afacerilor” fostului primar din Giurgiu, Lucian Iliescu, lucru total neadevărat, fără suport în realitatea obiectivă.
4. Nu am cunoștință despre existența vreunor cercetări penale care să mă privească, pe rolul celor trei instituții menționate.
5. Nu am participat la vreo ședință a instanței de judecată în contextul menționat în cele două articole amintite mai sus.
6. Împreună cu partenera de viață la care faceți referire avem împreună un copil minor, iar nașa de botez a fiicei noastre este o bună prietenă a partenerei mele de viață, aceasta fiind avocat în cadrul Baroului Giurgiu.
Partenera mea de viață nu a reprezentat nicio persoană din dosarele instrumentate de mine.
7. Nu am nicio legătură de prietenie cu magistratul Lucian Netejoru la care faceți referire.
8. De asemenea, că nu am nicio legătură cu persoanele arătate în articolele publicate pe site-ul national.ro, Petrescu Ștefan, Pavel Marin, Lupu Roxana, Lupu Bogdan, Rhami Ghaziri, Paraschiv Mihai, Iliescu Lucian, Iliescu Ștefan, societățile comerciale Omega Consultance, GRG Business Scriad sau alte societăți din Seychelles ori Marea Britanie.

Având în vedere că, informațiile publicate în articolele menționate de dvs , despre care nu ați solicitat nici un punct de vedere înainte de publicare, sunt total nereale și exced doza de exagerare și de provocare acceptabilă prin standardele libertății de expresie, vă transmit că îmi rezerv dreptul de a utiliza toate mijloacele legale în vederea reparării prejudiciilor cauzate prin publicarea de informații neadevărate sau calomnioase despre persoana mea sau despre membrii familiei mele, precum și a datelor cu caracter personal ale copiilor mei minori.”

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE