DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 642 din 10.07.2020, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului CONSTANTINESCU NICUȘOR DANIEL, la data faptei președinte al Consiliului Județean Constanța la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Obligă inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 1.082.031,62 lei către părțile civile Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpatul la plata sumei de 18.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 26 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 1168/VIII/3 din data de 29 iunie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 iunie 2015