DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1357 din 22.11.2019, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TALPOȘ CRISTIAN IOAN, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de producere de produse accizabile ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
Condamnă pe inculpatul TALPOȘ GIGEL GERARD, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat și complicitate la producere de produse accizabile ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
Condamnă pe inculpatul BUȘECAN SORIN TIBERIU, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de producere de produse accizabile ce intră sub incidența sistemului de antrepozitare fiscală în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
Obligă inculpații Talpoș Cristian Ioan și Talpoș Gigel Gerard, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească părții civile, Ministerul Finanțelor Publice – A.N.A.F. – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș despăgubiri civile în sumă de 21.707.849 lei cu dobânzi și penalități de întârziere calculate până la data plății integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul Talpoș Cristian Ioan în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească părții civile Ministerul Finanțelor Publice – ANAF - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș despăgubiri civile în sumă de 188.537 lei cu dobânzi și penalități de întârziere calculate până la data plății integrale a prejudiciului.
Obligă inculpatul Talpoș Gigel Gerard, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească părții civile, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj Napoca prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș despăgubiri civile în sumă de 56.189 lei cu dobânzi și penalități de întârziere calculate până la data plății integrale a prejudiciului.
Obligă inculpații Talpoș Cristian Ioan și Talpoș Gigel Gerard să plătească suma de 4.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatul Bușecan Sorin Tiberiu să plătească suma de 2.000 lei, cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 08 decembrie 2014, respectiv februarie 2016, vezi comunicatele nr. 6/VIII/3 din data de 06 ianuarie 2015 (comunicatul 11) și nr. 242/VIII/3 din data de 08 martie 2016 (comunicatul 8).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 ianuarie 2015
comunicate de presă din 08 martie 2016