DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 436 din 17.09.2019, definitivă prin neapelare la data de 07.10.2019, Tribunalul Dolj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova cu inculpatul SABĂU NICOLAE, la data faptei funcționar în cadrul Primăriei com. Valea Stanciului și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a exercita orice atribuții privind verificarea și înregistrarea contractelor de arendă precum și verificarea, completarea, semnarea și eliberarea de înscrisuri doveditoare cu privire la suprafețele de teren deținute și utilizate de către solicitanții de sprijin financiar nerambursabil obținut prin intermediul Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei com. Valea Stanciului sau Școlii Profesionale Valea Stanciului.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.
Obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Craiova la data de 24 iunie 2019, vezi comunicat nr. 570/VIII/3 din 08 iulie 2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICEText neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iulie 2019