DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 183 din 22.05.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata HORVATH ANNA, la data faptei viceprimar al municipiului Cluj Napoca, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
2. Condamnă pe inculpatul FODOR ZSOLT la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Horvath Anna și Fodor Zsolt vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare, respectiv 80 de zile lucrătoare, în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștină Cluj sau în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj.
Confiscă de la inculpata Horvath Anna suma de 20.000 lei.
Obligă pe inculpații Horvath Anna și Fodor Zsolt la plata sumei de câte 6.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 19 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 1530/VIII/3 din data de 20 decembrie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 decembrie 2016