DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI APRILIE


În cursul lunii aprilie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 59 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează:
- un secretar de stat minister, 2 ofițeri de poliție, un avocat, un inspector antifraudă, un consilier ANAF, un primar comună.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 59 inculpați variază între 8 ani închisoare și 1 an cu amânare.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.