DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 89 din 22.01.2019, definitivă prin neapelare la data de 13.02.2019, Tribunalul București admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpatul FRANCESCO GIOVANNI – MARIO, om de afaceri și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani (2 infracțiuni).
Dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 100.000 lei, bani dobândiți de acesta prin săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 19 decembrie 2018, vezi comunicat nr. 538/VIII/3 din 24 mai 2017.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 mai 2017