DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 113/2019 din 28.01.2019, rămasă definitivă prin neapelare la data de 19 februarie 2019, Tribunalul București a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpata BARBU CARMEN și o condamnă pe acesta la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în formă continuată.

Obligă inculpata la prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a jud. Ilfov sau a Sectorului 1 București.
Obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum sumă de 2500 lei.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpata un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 21 noiembrie 2018 vezi comunicat nr. 598/VIII/3 din 13 iulie 2018.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 iulie 2018