DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 424 din 04.10.2018, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatului DRONCA GHEORGHE MARIUS, administrator al SC ORIZONT TRANSI SRL Deva, SC DGM LIMITED SRL Hunedoara și SC DM ENTERPRISE SRL Galbina, la data faptei, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.
Dispune achitarea inculpatei DRONCA ARGENTINA DANIELA pentru săvârșirea infracțiunii reținute în sarcina ei, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
Obligă pe inculpatul Dronca Gheorghe Marius, în solidar cu părțile responsabile civilmente, să plătească părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală, reprezentat de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Hunedoara, următoarele sume de bani cu titlu de prejudiciu:
- 4.199.465 lei TVA și 3.536.392 lei impozit pe profit, la care se adaugă penalități și majorări conform Codului Fiscal, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DGM Limited SRL;
- 4.440.423 lei TVA și 2.836.977 lei impozit pe profit, la care se adaugă penalități și majorări conform Codului Fiscal, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DM Enterprise SRL;
- 532.045 lei TVA și 448.038 lei impozit pe profit, la care se adaugă penalități și majorări conform Codului Fiscal, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Orizont Transi SRL.
Dispune comunicarea prezentei hotărâri Oficiului Național al Registrului Comerțului privind cazierul fiscal.
Obligă inculpatul, în solidar cu părțile responsabile civilmente SC DGM Limited SRL, SC DM Enterprise SRL și SC Orizont Transi SRL, să plătească 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 10 mai 2013, vezi comunicat nr. 449/VIII/3 din data de 15 mai 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 mai 2013