DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 694/2018 din 18.06.2018, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata BÎGIU VIORICA, la data faptelor administrator al S.C. Radiall Service SRL, la o pedeapsă de 1 an 5 luni și 10 zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata Bîgiu Viorica va presta muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Oncescu” din Orașul Ianca, județul Brăila, ori în cadrul Primăriei Orașului Ianca – Direcția Serviciilor Publice.


Condamnă S.C. RADIALL SERVICE SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma continuată. Aplică pedeapsa complementară a afișării hotărârii de condamnare la sediul societății, la punctul de lucru precum și la sediile Primăriei Orașului Ianca, respectiv Primăriei comunei Bordei Verde jud. Brăila a câte unui extras de pe dispozitivul prezentei hotărâri, după anonimizarea identității celorlalte persoane pe o durată de 1 luni după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri de condamnare.

Față de inculpatul Lipan Radian Valentin instanța de judecată a dispus achitarea.
Admite, în parte, acțiunea civilă a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – A.P.I.A. București, numai pentru suma de 2.211,50 lei reprezentând subvenții încasate necuvenit de către inculpata S.C. Radiall Service SRL, pentru suprafața de 3,15 ha.

DEFINITIVĂ
Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 23 februarie 2016, vezi comunicat 242/VIII/3 din 8 martie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 martie 2016