DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 452/2018 din 18.06.2018, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Stabilește față de inculpata CURCUDEL ELENA, la data faptelor primar al comunei Mironeasa, o pedeapsă de 1(unu) an și 4 (patru) luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals intelectual și fals intelectual.
Stabilește față de inculpații MODREANU DORINEL și PAVEL GABRIELA, o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Stabilește față de inculpații RAȘCOVICI LILIANA, BALAN GABRIEL, CONEAC MARICELA, BERHECI MARIANA, COTIGĂ ADRIAN-DAN o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Stabilește față de inculpatul TRUFANDA LEONARD-FLORIN o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Stabilește față de inculpatul SAFIR CIPRIAN o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual.
Stabilește față de inculpatul LUCA POZNER COSTICĂ o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual.
Stabilește față de inculpata MUȘAT CARMEN MARIA o pedeapsă de 1(unu) an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Condamnă S.C. EURO PROIECT S.R.L. Focșani la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 40.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Condamnă S.C. CONBETAS SRL Vaslui la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 40.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals intelectual.
În cazul inculpaților Isbașa Eugeniu și Melniciuc Florin instanța de judecată a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestora.
În cazul inculpaților Boca Doroftei, Bulgaru Liviu-Gabriel și Uzuru Dumitru, instanța de judecată a dispus achitarea.
Trimite cauza privind pe inculpatul Pădure Gheorghe spre rejudecare Tribunalului Iași în legătură cu infracțiunea de fals în declarații.
Obligă inculpații Curcudel Elena, Modreanu Dorinel, Pavel Gabriela, Rașcovici Liliana, Trufanda Leonard Florin, Balan Gabriel, Coneac Maricela, Berheci Mariana, Cotigă Adrian Dan, Safir Ciprian, Luca Pozner, Mușat Carmen, Uzuru Dumitru, SC Combetas SRL ȘI SC Euro Proiect SRL Focșani, să achite fiecare câte 100 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat în cursul urmării penale și în cursul judecății în primă instanță.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 12 decembrie 2014, vezi comunicat 1802/VIII/3 din 12 decembrie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 decembrie 2014