DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 441 din 13.04.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CĂPĂȚÎNĂ DĂNUȚ, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și conflict de interese, ambele în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. MARA INVESTCOM S.R.L. la pedeapsa principala constând în plata amenzii penale în cuantum de 200.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa, direct sau indirect, la procedurile pentru atribuirea contractelor de achiziții publice prevăzute de lege, pe o durată de un an, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, în solidar, inculpații S.C. Mara Investcom S.R.L.Constanța și Căpățînă Dănuț, acesta în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. P.P. S.R.L. Constanța, la plata către partea civilă, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, a sumei de 2.075.250,16 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Constată recuperat restul prejudiciului cauzat în sumă de 14.747,71 lei.
Obligă inculpații S.C. Mara Investcom S.R.L.Constanța și Căpățînă Dănuț, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. P.P. S.R.L., la plata sumei de 1.200 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă apelanta inculpată S.C. Mara Investcom S.R.L. la plata sumei de 700 lei, cu titlu de cheltuieli juidiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 14 octombrie 2016, vezi comunicat nr. 1290/VIII/3 din data de 19 octombrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 19 octombrie 2016