DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 491 din 10.04.2018, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpaților CRĂPĂTUREANU OVIDIU, fost director general la Regia Autonomă – Registrul Auto Român (R.A.R.) și CÂMPEANU FLAVIUS CRISTIAN, director tehnic în cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român la data faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Câmpeanu Flavius Cristian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Administrației Domeniului Public – Sector 1 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului – Sector 6.
Obligă, în solidar, inculpații Crăpătureanu Ovidiu și Câmpeanu Flavius Cristian să plătească părții civile, Regia Autonomă – Registrul Auto Român, suma de 876.610 euro, echivalentul în lei la data efectuării plății, reprezentând prejudiciul produs părții civile.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 27 mai 2013, vezi comunicat nr. 477/VIII/3 din data de 27 mai 2013.



Actualizare - 06.03.2019:
Prin decizia 64/2019 din 19.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul în casație formulat de inculpatul Câmpeanu Flavius Cristian împotriva deciziei penale nr. 491/A din data de 10 aprilie 2018 a Curții de Apel București și, rejudecând, a dispus achitarea inculpaților Crăpătureanu Ovidiu și Câmpeanu Flavius Cristian.
La hotărârea de achitare s-a apreciat că faptele reținute inițial în sarcina inculpaților nu sunt prevăzute de legea penală.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Regia Autonomă – Registrul Auto Român.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 mai 2013