DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1198 din 23.11.2017, Curtea de Apel Suceava a hotărât condamnarea inculpatului PETRARU MARCEL, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de încercare, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani sau în cadrul Primăriei Botoșani, județul Botoșani.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură București, suma de 103.125,92 lei, cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data plății efective a debitului.
Dispune desființarea adeverinței false.
Obligă inculpatul și partea responsabilă civilmente să plătească statului, în solidar, suma de 800 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava la data de 29 iulie 2013, vezi comunicat nr. 717/VIII/3 din data de 05 august 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2013