DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 970 din 16.10.2017, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ILIOAEA STELIAN, administrator al S.C. Salon Salsa S.R.L. la data faptelor, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor și uz de fals, toate trei în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. SALON SALSA S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata amenzii penale în cuantum de 100.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălare a banilor, ambele în formă continuată.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune comunicarea către Oficiului Național al Registrului Comerțului a unei copii din dispozitivul prezentei hotărâri judecătorești.
Obligă inculpatul Ilioaea Stelian în solidar cu inculpata persoană juridică S.C. Salon Salsa S.R.L., la plata către partea civilă, Ministerul Finanțelor Publice - Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, a sumei de 20.326.047 lei, cu titlu de despăgubiri civile, la care se adaugă accesoriile bugetare calculate până la data plății efective a debitului principal.
Obligă fiecare dintre inculpații Ilioaea Stelian și S.C. Salon Salsa S.R.L. la plata a câte 4.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 31 octombrie 2016, vezi comunicat nr. 1344/VIII/3 din 07 noiembrie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 noiembrie 2016