DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1049/A din data de 11 august 2017, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul MORGENSTERN AVRAHAM, la data faptelor administrator al Shapir Structures S.R.L, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei, a dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor și, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a se afla pe teritoriul României și de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală.
Condamnă pe inculpata SHAPIR STRUCTURES S.R.L., la plata a 320.000 lei amendă penală pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală.
De asemenea, aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării în mod consecutiv, pe o perioadă de 3 luni (o dată pe lună), a unui extras de pe dispozitivul hotărârii de condamnare prin intermediul unei publicații de circulație națională, atât în ediția scrisă, cât și în cea electronică (pe Internet).
Dispune punerea scrisorii de garanție bancară în original în cuantum de 53.836.994,84 lei la camera de corpuri delicte, până la ridicarea acesteia de partea civilă A.N.A.F.
Obligă inculpații la plata sumei de 30.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 09 februarie 2015, vezi comunicat 280/VIII/3 din 12 februarie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 februarie 2015