DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 242 din 29.06.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpata MARINESCU EUGENIA-CARMEN, la data faptelor magistrat judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secția Penală (ulterior, președinte suspendat al acestei instanțe), la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita funcția de magistrat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, în formă continuată și fals în declarații în formă continuată.
2.Condamnă pe inculpatul MARINESCU IULIU-SEVERUS, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în formă continuată.
3.Condamnă pe inculpatul CISMARU DUMITRU, avocat în cadrul Baroului Olt, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de avocat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită, trafic de influență și complicitate la spălare de bani, în formă continuată.
În cazul inculpatului Cismaru Dumitru, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Confiscă de la inculpata Marinescu Eugenia Carmen suma de 30.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb BNR la data executării prezentei dispoziții.
Confiscă de la inculpații Marinescu Iuliu-Severus și Marinescu Eugenia-Carmen un teren extravilan în suprafață de 1.250 mp, situat în comuna Corbu, jud. Constanța, aflat în proprietatea indiviză a celor doi inculpați.
Obligă fiecare dintre inculpații Marinescu Eugenia-Carmen, Marinescu Iuliu-Severus și Cismaru Dumitru la plata către stat a câte 6.100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 04 mai 2015, vezi comunicat 838/VIII/3 din 05 mai 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 mai 2015