DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
31 iulie 2017
Nr. 744/VIII/3

DREPT LA REPLICĂ


Către,
JURNALUL NAŢIONAL

În atenţia redactorului șef, Elena Cristian

Cu referire la articolul „Femeile de serviciu de la Direcția Națională Anticorupție. Bani, dar și pericol de pușcărie”, publicat de Jurnalul National la data de 31 iulie 2017, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarele precizări:
Cifrele publicate în articol nu reprezintă, așa cum se acreditează, bani care vor fi cheltuiți de Direcția Națională Anticorupție, ci reprezintă doar valori estimative, deoarece este vorba de un acord cadru. Acordul cadru acoperă o perioadă de 4 ani și nu de 2 ani, cum se precizează în articol. În contextul acestui acord cadru urmează a fi încheiate contracte, având ca obiect achiziționarea serviciilor de curățenie pentru toate cele 15 locații în care se află cele 15 structuri teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție.
Și în acest caz, ca în toate situațiile ce se referă la acorduri cadru, valorile trecute în SEAP sunt pentru suprafețe maxime estimate, urmând a se încheia anual contracte subsecvente în funcție de necesitățile curente și pentru suprafețele efectiv utilizate, aferente spațiilor serviciilor teritoriale la momentul încheierii acestora.
Prețurile unitare aferente serviciilor de curățenie variază între 1,5 și 4,75 lei/mp în funcție de mărimea suprafeței, ele rămânând aceleași pe toata durata acordului cadru.
Aceste prețuri au fost rezultatul unei proceduri de licitație deschisă cu criteriul de atribuire „prețul cel mai scăzut”, procedura la care s-au depus 11 oferte.
Modalitatea de prezentare a subiectului, prin se amestecă cifre preluate din SEAP cu o serie de calcule speculative, încearcă să inducă, în mod nereal, ideea că Direcția Națională Anticorupție ar plăti sume nejustificate pentru serviciile de curățenie.
În realitate, este vorba de valori ce vor fi stabilite ulterior, pe baza contractelor anuale, pornind de la prețurile unitare stabilite prin licitație pe baza criteriului prețul cel mai scăzut.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.
În cazul în care nu veți publica dreptul la replică ne rezervăm dreptul de a vă acționa pe cale civilă în instanță, conform art. 252 și următoarele din Codul Civil.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE