DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin deciziile penale nr. 565 din 12.04.2017, nr. 577/A din 12.04.2017 și nr. 591 din 19.04.2017, Curtea de Apel București admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpații ILIE ADRIAN, IORGA VERONICA FAUSIA și IORGA RAMONA RODICA și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Ilie Adrian, Iorga Veronica Fausia și Iorga Ramona Rodica, vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primul în cadrul Primăriei Crevedia Mare sau în cadrul Primăriei Vânătorii Mici, ambele din județul Giurgiu, iar ultimii doi în cadrul Primăriei Găiseni, jud. Giurgiu ori în cadrul Primăriei Florești - Stoienești, jud. Giurgiu.
Dispune confiscarea specială a sumei de 400 de lei de la inculpatul Ilie Adrian, a sumei de 200 de euro de la inculpata Iorga Veronica Fausia și a sumei de 200 de euro de la inculpata Iorga Ramona Rodica.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 25 noiembrie 2016 și 06 decembrie 2016, vezi comunicat 134/VIII/3 din 07 februarie 2017.



BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 februarie 2017