DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 142 din 28.02.2017, Curtea de Apel Oradea a hotărât condamnarea inculpatului ȘTIUBE VIOREL, administrator al S.C. ABC VEST TRAFIC S.R.L. Oradea și S.C. VIMAN AGRO INVEST S.R.L. Oradea, respectiv în calitate de administrator de fapt al S.C. TRANSPORT EURO S.R.L. Budești, jud. Vâlcea, la data faptei, la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a exercita o profesie de natura acelea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpatul Știube Viorel în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. ABC VEST TRAFIC S.R.L. prin lichidator, la plata către partea civilă, A.N.A.F. - Direcția Generală a Finanțelor Publice București, a sumei de 13.826.596 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, sumă la care se vor calcula și obligațiile fiscale accesorii, de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpatul Știube Viorel, la plata sumei de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.
Obligă inculpatul apelant Știube Viorel la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 22 iulie 2013, vezi comunicat 717/VIII/3 din 05 august 2013.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 august 2013