DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 200/A/10.02.2017, Curtea de Apel București – Secția a II-a penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CHIRIAC TONEA la o pedeapsă de 8 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență din care una în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul CHIRIAC MITICĂ la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență din care una în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul LĂCĂTUȘ MARIUS TIBERIU la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.
Confiscă de la inculpatul Chiriac Tonea suma de 46.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb BNR la data plății efective.

DEFINITIVĂ

Inculpații a fost trimiși în judecată de către DNA la data 30 septembrie 2015, vezi comunicat nr. 153/VIII/3 din 30 septembrie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 septembrie 2015