DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 494 din 21.12.2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea inculpatului UIOREANU HOREA DORIN, președinte al Consiliului Județean Cluj, la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 70 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Cluj Napoca sau o unitate filantropică ori spitalicească de interes local.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari la data de 02 iulie 2014, vezi comunicat 968/VIII/3 din 07 iulie 2014.

Față de ceilalți trei inculpați din aceeași cauză, care au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției s-au dispus pedepse de închisoare cu suspendare sau cu amânarea pedepsei (vezi comunicat decizie penală 53 din 16.02.2015).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iulie 2014