DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 826 din 24.11.2016, Curtea de Apel Oradea a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpații CIOCAN IOAN, administrator la S.C. Lescaci Com S.R.L. Negrești Oaș și MOLNAR ANTON – PETRU, administrator de fapt la S.C. Azimut Com S.R.L. Acățari, la data faptei, la câte o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpatul SZEPESSY SZABOLCS, consilier personal al ministrului Mediului și Pădurilor, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de administrator într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Dispune confiscarea sumei de 80.952 lei de la inculpatul Ciocan Ioan consemnată la bancă.
Dispune confiscarea de la inculpatul Molnar Anton – Petru a sumei de 80.952 lei.
Obligă pe cei trei inculpați apelanți la plata a câte 100 lei cheltuieli judiciare în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 10 ianuarie 2014, vezi comunicat 23/VIII/3 din 17 ianuarie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 17 ianuarie 2014