DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1308/01.11.2016, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul COPERZA VASILE, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea, cu rea-credință, de documente ori declarații false, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Față de inculpatul Avram-Pascu Nicolae instanța de judecată a dispus achitarea.
Obligă pe inculpatul Coperza Vasile la plata a 200 lei cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Anterior, prin decizia penală nr. 1363 din 06.11.2015, Curtea de Apel Cluj alți doi inculpați trimiși în judecată în același dosar ȘTEȚCO CORNEL - REMUS, primar al orașului Borșa, la data faptei și TOMOIAGĂ VASILE, diriginte de șantier, la data faptei, fuseseră condamnați definitiv la pedepse cu suspendare.

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 08 decembrie 2014, vezi comunicat 1804/VIII/3 din 12 decembrie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 decembrie 2014