DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1654/04.11.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatele ISTRATE ADRIANA, manager de proiecte în cadrul unei societăți comerciale și VOICULEANU AURA MARIANA, președinte al unei asociații, la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire, cu rea-credință, de documente ori declarații false, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, în formă continuată.

În cazul acestor inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile art. privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Obligă inculpatele în solidar la plata sumei de 21.785,76 euro către partea civilă Agenția Națională Pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – București.

Obligă inculpatele la plata a câte 500 lei cheltuieli judiciare stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către DNA la data 23 februarie 2016, vezi comunicat 242/VIII/3, din 08 martie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 martie 2016