DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 710 din 13.10.2016, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul RĂDULESCU GHEORGHE, director al S.R.T.F.C. Brașov – C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, aplicarea unei amenzi în cuantum de 30.000 lei şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunilor de șantaj, fals intelectual și uz de fals.

2. Condamnă pe inculpatul SECARĂ VASILE, președintele directoratului S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj.

3. Condamnă pe inculpatul BERINDEAN NICOLAE, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la șantaj.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Rădulescu Gheorghe va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Braşov sau în cadrul Fundaţiei pentru promovarea sancţiunilor comunitare – Atelierul MFC Braşov.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Secară Vasile și Berindean Nicolae vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Cluj Napoca sau în cadrul Primăriei orașului Gherla.
Obligă pe cei trei inculpaţi, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 15.000 euro, echivalent în lei la momentul efectuării plăţii.
Dispune desfiinţarea raportului de cercetare disciplinară a persoanei vătămate.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov la data de 10 martie 2015, vezi comunicat 504/VIII/3 din 13 martie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 martie 2015