DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 708/13.06.2016, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul POPA VICTOR, la data faptelor asociat și administrator la S.C. Agropopa S.R.L., la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția pentru săvârșirea infracțiunilor de: folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele comise în formă continuată.

Condamnă pe inculpata POPA NICOLETA-MONICA, la o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul TACEA GIGI, la data faptei subofițer operativ în cadrul I.S.U. Delta al județului Tulcea, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire de documente false sau inexacte dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere inculpații Popa Nicoleta-Monica și Tacea Gigi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției de Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea pe o perioadă de 60 de zile.

Obligă pe inculpații Popa Nicoleta Monica și Tacea Gigi la plata sumelor de 42.290,88 lei respectiv 193.997,22 lei, către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) București, cu titlu de despăgubiri civile.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 26 iunie 2015, vezi comunicat nr. 1216/VIII/3 din  06 iulie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 iulie 2015