DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 826 din 13.05.2016, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1.Condamnă pe inculpatul CHIȘĂRĂU IACOB, director general al S.C. MOLDOMIN S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare și interzicerea în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

2.Condamnă pe inculpatul NEAMȚU GABRIEL, șef al structurii de securitate din cadrul S.C. IPROMIN S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Berchimiș Sorin pentru infracțiunile reținute în sarcina sa.
Obligă pe fiecare din cei doi inculpați la plata sumei de 3.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Dispune desființarea parțială a deciziei de desecretizare din data de 10.09.2012 și a procesului-verbal de declasificare din data de 17.09.2012, întocmite de S.C. IPROMIN S.A.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 24 iulie 2014, vezi comunicat 1108/VIII/3 din 25 iulie 2014.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 iulie 2014