DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 44/A din 15.01.2016, Curtea de Apel București - Secția I penală a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul PENESCU GHEORGHE, acționar majoritar al S.C. PIC S.A. Pitești, S.C. Muntenia Aliment S.R.L., S.C. Pic Distrib. S.R.L. (fostă Onița S.R.L.), la data faptelor, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcțiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunilor de: dare de mită, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la infracțiunea de fals intelectual, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură, toate săvârșite în formă continuată și evaziune fiscală.
Condamnă pe inculpatul PIECA GHEORGHȚĂ, administrator al S.C. Fotbal Club 2005 S.A. Pitești, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcțiile de administrator, director sau reprezentant legal într-o societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.
Condamnă pe inculpatul GRIGORE GHEORGHE, fost director executiv adjunct al activității de inspecție fiscală din cadrul A.N.A.F. – D.G.F.P. Argeș, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa orice funcție de conducere în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau în orice structură din subordinea acesteia, pentru săvârșirea infracțiunilor de: luare de mită, instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave și instigare la infracțiunea de fals intelectual, toate săvârșite în formă continuată.
Condamnă pe inculpații CEAUȘESCU ADRIAN, BEJENARIU CONSTANTIN-DARIUS și ENESCU FLORINA, inspectori în cadrul D.G.F.P. Argeș, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale rezultante, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de o ocupa orice funcție de execuție în domeniul financiar–contabil sau orice funcție de conducere în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală sau în orice structură din subordinea acesteia, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și fals intelectual.
Față de inculpata Weiss Lucia instanța a dispus achitarea.
Dispune confiscarea de la inculpatul Grigore Gheorghe, în folosul statului, a sumei de 8000 lei.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Penescu Gheorghe Cornel, Pieca Gheorghiță,Grigore Gheorghe, Ceaușescu Adrian, Bejenariu Constantin-Darius și Enescu (fostă Țuțea) Florina la plata a câte 7.000. de lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat în cauză, inculpații Penescu Gheorghe Cornel și Pieca Gheorghiță fiind obligați în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Fotbal Club 2005 S.A. Pitești la plata a câte 7.000. de lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat în cauză.
Obligă în solidar pe inculpații Penescu Gheorghe Cornel, Ceaușescu Adrian, Bejenariu Constantin-Darius și Enescu (fostă Țuțea) Florina la plata sumei de 8.000 de lei către Biroul Local de Expertize Tehnice Judiciare Ilfov, cu titlul de diferență de onorariu, pentru expertiza contabilă judiciară efectuată în cauză și depusă la dosarul cauzei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 30 mai 2012, vezi comunicat nr. 389/VIII/3 din 01 iunie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 01 iunie 2012